Lien Cleynhens

Ik studeerde af als Bachelor in de toegepaste psychologie aan de toenmalige Lessius Hogeschool, waarna ik mijn opleiding vervolgde met een opleidingstraject Psycho-pedagogische counseling aan hetzelfde instituut. In 2008, richtte ik mijn praktijk op en ging ik aan de slag als zelfstandig psychologisch consulent, waar ik mij de eerste jaren voornamelijk bezig hield met opvoedingsondersteunend werk.

Door de jaren heen hebben mijn activiteiten zich verder uitgebreid naar o.a. psychotherapeutische begeleiding van kinderen en jongeren, groepstrainingen en workshops. Daarnaast werk ik freelance in opdracht van diverse V.Z.W.’s en organisaties waaronder De Gezinsbond en Childfocus. Ook de praktijk heeft intussen een flinke scheut gekregen en groeide uit tot een multidisciplinair centrum, ‘De Kruin’ genaamd, waarin verschillende therapeuten zich verenigd zien. Bovendien ben ik mama van 2 rasechte kapoenen die mij van de nodige praktijkervaring voorzien.

Omdat het verenigingsleven steeds een belangrijke plaats heeft ingenomen in mijn leven, en ik het tevens belangrijk vind de ontwikkelingen in het beroepslandschap op de voet te volgen, is het versterken van het bestuur van de beroepsvereniging dan ook geen moeilijke keuze, maar een logische stap geweest. Met trots draag ik immers haar beroepstitel van psychologisch consulent en engageer ik mij binnen de werkgroep KLP/SPP. Uit eigen ondervinding weet ik bovendien hoe moeilijk het is om als startende zelfstandige je weg te vinden in het oerwoud aan regels en verplichtingen. Daarom wil ik mij binnen de beroepsvereniging engageren om het op te nemen voor de zelfstandig psychologisch consulenten.