Word lid van BPC


De beroepsvereniging biedt verschillende voordelen voor zijn leden. Persoonlijk antwoord/advies op vragen, korting beroepsaansprakelijkheidsverzekering, kortingen opleidingen, vacatures,… Benieuwd? Lees dan even verder om deze voordelen te ontdekken.

Registreren →

Word lid van de beroepsvereniging voor psychologisch consulenten


Hebt u het diploma Bachelor Toegepaste Psychologie behaald aan één van de  Vlaamse hogescholen dan kan u zich lid maken van onze beroepsvereniging (of indien u over een gelijkgesteld diploma beschikt).

Als beroepsvereniging staan we achter een sterk profiel van onze beroepsgroep. Daarom ontwikkelden we een deontologische code waaraan onze leden zich houden om kwalitatief en ethisch werk te garanderen.

Als beroepsvereniging stellen we het als onze taak om onze leden voldoende te informeren en bij te staan in hun professionele ontwikkeling. Om u een kijkje ‘behind the scenes’ te geven hebben we een ledenpagina opgemaakt. Hier verzamelen we alle informatie die nuttig kan zijn voor de psychologisch consulent.

Hebt u een inhoudelijke vraag? Stelt u zich de vraag hoe u zich kan vestigen als zelfstandige. Wenst u informatie te krijgen over recente vacatures binnen het werkveld? Stelt u zich wel eens de vraag hoe u in contact kan komen met andere professionals? … Registreer u via onze website! Na bevestiging van uw lidmaatschap helpen we u met plezier verder! U kan dan ook een kijkje nemen op de ledenpagina van onze website waar we u alvast mee op weg willen helpen bij uw verdere professionalisering.

Waarom lid worden?


In volgende lijst trachten we een opsomming te geven van onze voordelen die we aanbieden aan onze leden. De beroepsvereniging is constant in beweging en we trachten in te spelen op de noden van onze leden. Hebt u een interessant voorstel, laat het ons weten!

Jouw lidmaatschap helpt ons om de psychologisch consulent (verder) op de kaart te zetten!
Je biedt jouw doelgroep een extra kwaliteitsgarantie door onze deontologische code te onderschrijven.
Je kan beroep doen op de Deontologische Raad in geval van klachten/deontologische vragen.
 Korting bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijksheidsverzekering (meer info)
✓ 
Gratis gebruik academische bibliotheek alsook de testotheek van de Thomas More hogeschool
 
Toegang tot vakspecifieke informatie in verschillende dossiers op onze website
 
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en vacatures via onze ledenzone op de website
Je ontvangt een vierjaarlijkse nieuwsbrief
 
Ondersteunen en inspireren bij de opstart van een zelfstandige activiteit
 Persoonlijk antwoord en advies op vragen
 …

Zoals al werd beschreven worden uw bijdragen ook gebruikt om uw positie als Psychologisch Consulent te verdedigen in het werkveld betreffende diverse wetswijzigingen (bv. KB78).  Ook de verschillende actoren in het werkveld (bv. leveranciers van diagnostische tools en middelen, andere beroepsorganisaties, instituten, UNIZO…) worden aangesproken wanneer we uw belangen trachten te verdedigen. 

Lidgeld


Het lidgeld bedraagt 75€ en dient jaarlijks vernieuwd te worden.

Na 1 jaar ontvangt u een herinnering vanuit de beroepsvereniging om uw lidmaatschap te hernieuwen.

U kan op elk moment van het jaar aansluiten. Uw begin van het lidmaatschap wordt bepaald op moment dat u zich registreert.

Indien u in het verleden nog geen lid was, kan u zich aansluiten mits een betaling van 75€. Van zodra wij de betaling goed ontvangen hebben en u zich op onze website heeft geregistreerd, krijgt u toegang tot de ledenzone.

Enkele uitzonderingen:

Schoolverlater?
Indien u afgelopen jaar  bent afgestudeerd als Bachelor in de Toegepaste Psychologie, kan u zich aansluiten als lid voor 50€, ook voor een periode van 1 jaar. Houd er ook rekening mee dat verschillende hogescholen tegemoetkomen aan uw eerste lidmaatschap. U doet dus best navraag bij uw eigen hogeschool wat gangbaar is.

Student?
Als student kan u zich aansluiten voor een periode van 1 academiejaar (1 okt – 30 sept) voor 15€. Om lid te worden, bezorgt u ons uw inschrijvingsbewijs van de hogeschool of een foto van uw geldige studentenkaart. Op die manier krijgt u toegang tot onze website, maar heeft u (nog) geen openbaar profiel.

Docent?
Ook als docent aan een hogeschool kan u zich, onder bepaalde voorwaarden, aansluiten als lid en u registreren op onze website. Indien u hierover vragen heeft, graag een mail sturen naar admin@psychologischconsulent.be.

Lid worden is heel eenvoudig


 Registreer je via de deze link
 
Stort je lidgeld op het rekeningnummer BE22 7350 4208 4547 met vermelding van de mededeling ‘Lidgeld BPC achternaam + voornaam + mailadres’
 
Indien alle gegevens en de overschrijving correct is toegekomen ontvang je van ons een wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot het beveiligde deel van de website. Je lidmaatschap is dan ook officieel.

We kijken er al naar uit om je binnenkort als lid te mogen verwelkomen!