Beste collega,

BPC overlegt op dit moment met UNIZO en de betrokken ministers om ook psychologisch consulenten die als zelfstandige in bijberoep of hoofdberoep werken op te nemen in de vaccinatie-fase van de zorgverleners in de eerste lijn.  We hopen dus dat ook onze beroepsgroep hiervoor in aanmerking zal komen. Aangezien de psychologisch consulent nog geen erkend GGZ-beroep is, kunnen we hier jammer genoeg geen garanties bieden.

Als beroepsvereniging willen we proactief werken door alvast een namen- en adressenlijst op te stellen. Op basis van deze lijst kan de overheid inschatten over hoeveel personen (en dus ook vaccins) het concreet gaat. We streven er dan ook naar dat de zelfstandig psychologisch consulent hiermee sneller in de vaccinatiestrategie opgenomen wordt.

Je hoeft geen lid te zijn van BPC om hiervoor in aanmerking te komen, maar je bent wel als zelfstandige binnen de geestelijke gezondheidszorg aan de slag.
Personen die enkel in dienstverband werken kunnen uiteraard ook hun gegevens doorgeven, maar komen niet in aanmerking voor deze procedure. De vaccinatie gebeurt in dit geval via de werkgever of via oproeping door de overheid.

Deze survey wordt afgesloten op zondag 24/1/2021 om 23u59.

 

>>> Schrijf je HIER in op de lijst <<<

 

Met vriendelijke groet,

Het BPC-bestuur