Kaart onbeschikbaar

Datum
30/05/2024
12:00 - 13:30

Categorie


Informatie

Op 30 mei is het zover: dan organiseert de onderzoeksgroep Mens en Welzijn (Thomas More) een (gratis) lanceringsevent! Tijdens dit online event maken de onderzoekers van de hogeschool verschillende nieuwe projecten bekend:

1. Het event start met de officiële lancering van ‘Assessment Hub’, een nieuw online platform waarop de onderzoeksgroep haar diagnostische expertise verzamelt en deelt met het werkveld. Onderzoeker Steven Joris licht dit project toe en verduidelijkt wat het platform kan betekenen voor professionals. Nadien worden twee instrumenten gepresenteerd die te vinden zullen zijn op het platform.

2. Het eerste instrument dat we onthullen is de nieuwste COVAT-test : de COVAT 9½-20 is een cognitieve vaardigheidstest die is opgebouwd volgens het CHC-model van intelligentie, en is de opvolger van de COVAT-CHC Basisversie. De basisversie is in 2015 gepubliceerd en door de Testcommissie bekroond met een A+ kwaliteitslabel. Onderzoeker Katrijn Van Parijs vertelt je hoe het instrument is opgebouwd en welke meerwaarde het kan bieden ten opzichte van andere intelligentietests.

3. Het tweede instrument dat we toelichten is de recent ontwikkelde richtlijn, de ‘TeleLAC’ richtlijn voor telelogopedie en teleaudiologie bij kinderen toe (TeleLAC-12). Dit instrument bevat concrete en bruikbare handvaten voor de logopedist en audioloog om telepraktijk optimaal in te zetten met het kind en de ouders. Onderzoekers Sabine Van Eerdenbrugh en Wendy D’haenens vertellen je er meer over!

We eindigen het lanceringsevent met een live Q&A. De onderzoekers beantwoorden dan je vragen!

Ben je een psycholoog, psychologisch consulent, logopedist of audioloog? Dan is dit lanceringsevent voor jou een absolute must-see! Schrijf je snel in om een plekje te bemachtigen – het event is bovendien gratis.

 

Overzicht

Wat? Lanceringsevent van verschillende diagnostische projecten

Voor wie? Psychologen, psychologisch consulenten, logopedisten, audiologen en andere geïnteresseerden

Wanneer? 30 mei 2024 (12:00u – 13:30u)

Waar? Online

Prijs? Gratis