Roxanne Daems

In 2009 studeerde ik af aan wat toen nog de Lessius Hogeschool was met een PBA in de Toegepaste Psychologie, met afstudeerrichting Klinische Psychologie, om mij vervolgens verder te specialiseren door in 2014 een Banaba in de Geestelijke Gezondheidszorg te behalen. Sinds 2017 heb ik er een titel bij, toen ik afstudeerde van mijn postgraduaatopleiding met een diploma als Psychotherapeut in de Integratieve Psychotherapie.

Met een brede interesse voor zowel onderwijs als psychologie, werk ik momenteel op beleidsniveau voor het Stedelijk Onderwijs Antwerpen, en als psychotherapeut bij Psychologenpraktijk De Tocht in Bornem.

Mijn passie voor mensenrechten en vertegenwoordiging uit zich in mijn inzet als bestuurslid bij de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten. Ik wil mij er binnen de BPC voor inzetten om een brug te vormen tussen de vragen en bezorgdheden van de psychologisch consulenten en het beleidsniveau, om zo overleg mogelijk te maken.

Om het met de woorden van Malala Yousafzai te zeggen: “I raise my voice not so I can shout, but so that those without a voice can be heard.”